Pred petimi leti sem se odločil prekiniti doktorski študij in redno službo inženirja, s tem pa tudi profesionalno pot fizika v celoti. Sledil sem intuiciji in se posvetil zvoku in glasbi, s katerima sem se od leta 2000 dalje že ukvarjal kot tonski tehnik na Radiu Študent; tam sem svoja glasbena obzorja širil tudi kot sodelavec glasbene redackije.

Pri iskanju osebne poti po odhodu iz službe sem naletel na študij tonskega mojstra na akademiji za glasbo v Kopenhagnu. Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se odpravil na Dansko, odločen, da se končno posvetim klasični glasbi. A že med študijem sem po spletu naključij odšel na potovanje v perujski amazonski pragozd, k Indijancem. Ko sem slišal njihovo petje, sem bil trdno odločen, da nikoli več ne potujem brez snemalne opreme. Tako sem na naslednjem potovanju prvič posnel ljudsko glasbo in tradicionalno liturgijo v Ukrajini. Zato sem tretje leto študija želel preživati na Kitajskem, kjer bi lahko odkrival tradicionalno glasbo, predvsem izročilo njenih manjšin in plemen.

Kitajska me je privlačila, odkar sem se po težki bolezni obrnil po pomoč k energijskemu zdravljenju in sprejel  metodo, ki od tam izvira. Po večletnem treningu se je želja po snemanju glasbe združila z željo po raziskovanju energij in tega, kako se skozi glasbo povezujemo s spiritualnim. Po dveh letih priprav mi je končno uspelo – eno šolsko leto sem preživel na Šanhghajskem konzervatoriju za glasbo. V tem času sem opravil prvo resno ekspedicijo, dvomesečno potovanje po jugozahodni kitajski provinci Yunnan, in snemal vse, kar mi je prišlo naproti. Iz posnetkov sem kasneje sestavil enourno glasbeno potovanje, ki je zdaj na voljo širšemu občinstvu v obliki zgoščenke.

Profesionalno delujem kot tonski mojster v skupini za produkcijo dokumentarnega programa na slovenski nacionalni televiziji in hkrati pripravljam novo kitajsko odpravo.

Sound Engineer